Ga naar hoofdinhoud

Over ons

De Amelander Deelauto Centrale is opgericht door onderstaande personen met als doel om de Amelanders gebruik te laten maken van goedkoop en milieuvriendelijk vervoer.

Jaap Baarsma Voorzitter

Vanaf begin 2000 ben ik in allerlei functies intensief betrokken bij de energietransitie. Zo ook op Ameland, het eiland waarmee ik (familiair) sterk betrokken ben. Als commissaris ben ik actief bij de Amelander Energie Coöperatie. Samen met Johan Kiewiet hebben we het idee opgevat om een project op te zetten van elektrische deelauto’s, waarmee eilanders gemakkelijker het vervoer aan de wal kunnen organiseren. De Amelander Deelauto Centrale zal in mijn ogen een goede bijdrage kunnen leveren in de verduurzaming van de mobiliteit van de eilanders

Radboud de Vos Secretaris

In het dagelijks leven ben ik intern begeleider op de Kardinaal De Jongschool op Ameland. Omdat dit een part time baan is, heb ik gelukkig ook tijd voor meerdere vrijwilligersfuncties.

Door dit ADC initiatief kan ik mijn interesse voor alles wat rijdt combineren met mijn enthousiasme voor een duurzame samenleving. Door het realiseren van elektrische deelauto’s op de pier van Holwerd voorzien we niet alleen in de vervoersbehoefte van veel Amelanders, maar kunnen we hen ook ervaring laten opdoen met elektrisch autorijden. Onbekend maakt onbemind; bekend dus hopelijk bemind!

Johan Kiewiet Penningmeester

Ik wilde na het stoppen van het huurauto concept van Erik de Vries graag starten met een deelauto project maar dit moest dan wel met elektrische auto’s. Toen de laadpalen er waren zijn we dan ook direct gestart. Ik ben directeur/oprichte  van de Amelander Energie Coöperatie en in de zomer ben ik havenmeester in de jachthaven. Op een eerder tijdstip heb ik steeds nieuwe initiatieven ontplooid zoals vrouwenvoetbal, broodfonds voor ZZP’ers en natuurlijk AEC. Het grote voordeel van dit project is volgens mij dat veel Amelanders de tweede auto die ze in Holwerd hebben staan kunnen verkopen en de stap kunnen maken naar elektrisch vervoer.

Back To Top